Anasayfa Projeler Vefat İlanları Foto Galeri YahşiPati İletişim
Belediye Nikah Hizmetleri

NİKAH HİZMETLERİ

NİKAH MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-NÜFUS CÜZDANI ASLI VE FOTOKOPİSİ. 10 seneyi geçmemiş silinti ve kazıntısız ,soğuk mühürlü resimli nüfus cüzdanları (Ehliyet,SSK. Kartı vb. kimlik kartları kabul edilmez.)

2-FOTOĞRAFLI SAĞLIK RAPORU. Evlenmeye Engel Durumunun Bulunmadığı Açıkça Belirtilmesi Gerekmektedir.(Aile Hekimliği)

3-DÖRDER ADET VESİKALIK FOTOĞRAF.

**MÜRACAATLARA ÇİFTLERİN BİRLİKTE GELMELERİ GEREKMEKTEDİR**

MÜRACAATLARDA ÖNEMLİ HUSUSLAR

1-Müracaat saatleri hafta içi (Cuma Günleri Hariç) 09.00 - 11.30 ve 13.00-16.00 saatleri arasında olup, bay ve bayan birlikte müracaat etmeleri zorunludur.

2-Çiftlerden ikisi de farklı ilçelerde ikamet ediyorlar ise (Kırıkkale İli Sınırları İçerisinde veya ikisi de il dışında ise) birinin bağlı olduğu belediyeye beraber müracaat edip izin belgesi alarak belediyemiz Evlendirme Memurluğuna müracaat edebilirler. Farklı il ve ilçelerde ikamet ediliyorsa bizi arayınız.

3-Çiftlerden birinin ikametgahı ilçemiz sınırları içerisinde diğeri kırıkkale ili sınırları dışında veya ikisi de farklı farklı illerde ise mutlaka bizi arayarak bilgi alınız.

4-Müracaat evraklarında silinti, kazıntı varsa müracaat kabul edilmez. Evrakların geçerlilik süresi altı (6) aydır.

5-Müracaat evraklarındaki kişiye ait tüm bilgiler bire bir aynı olmalı , medeni hali boşanmış veya dul olanların nüfus cüzdanlarında halen EVLİ yazıyor ise Nüfus cüzdanlarını kesinlikle değiştirmeleri gerekmektedir.

6- a) 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile;

b) 17 yaşını dolduranlar anne baba izni ile;

c) 16 yaşını dolduranlar mahkeme kararı ile evlenebilirler.

7-Bayanlar boşanmış veya dul ise bu durumlarının Nüfusa tescil tarihinden 300 gün geçtikten sonra evlenebilirler. Bu süreyi beklemek istemeyenler mahkeme kararı alıp evlenme müracaatını yapabilirler.(Aynı eşle evlenilecek olsa bile bu sürenin geçmesi gerekir.)

8-Yabancı evlilik ve diğer konular ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizi arayınız.

9-Nikah harcı müracaat esnasında tahsil edilir.