Anasayfa E-Belediye Projeler Vefat İlanları E-Katalog Foto Galeri İletişim
Kurban Pazar Alanımız Hizmete Açıldı.

İlçemiz kurbanlık hayvan satış yeri Namık Kemal İlk ve Orta Öğretim Okulu yanında bulunan park alanında hizmete açıldı. İlçemizde koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin alındığı hayvan pazarımızdaki Kurban Pazarlık Noktasında tokalaşarak pazarlık yapılıyor. Uzun yıllardır süregelen tokalaşma, ‘hijyenik’ olarak sürdürülüyor.

Kurban pazarı alanına gelen vatandaşlarımız girişte maskelerini taktıktan sonra ellerini dezenfekte ederek alana giriş yapıyor. Kurban pazarımızda kurbanlarını seçen vatandaşlarımız, kurbanlıkları seçtikten sonra pazarlık için belirlenen alana geçiyor. Burada tek kullanımlık eldivenlerini takan alıcı ve satıcı, camlı stantta 1.5 metrelik sosyal mesafeyi de koruyarak tokalaşıp pazarlığını yapıyor. Fiyat noktasında da anlaşan her iki taraf, eldivenlerini çıkardıktan sonra tekrar ellerini dezenfekte ediyor. Bu uygulama ile koronavirüs gölgesinde geçecek Kurban Bayramında asırlık gelenek hijyenik olarak sürdürülüyor.

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sayın Kubilay Kayır, kurban pazarında koronavirüs tedbirlerinin alındığını kaydetti. Kayır, "Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe, maske kullanımı gibi kurallara dikkat ederek girişte maskematik ve dezenfektanımızı koyduk. Giren vatandaşlarımız önceden maskelerini takıp ellerini dezenfekte ettikten sonra alanımızda baş başa bırakıyoruz onları. Pazarlık aşamasına geldiklerinde de Yahşihan Belediyesi olarak bir uygulama düşündük Kurban Pazarlık Noktası diye. Arkadaşlar ilk görüşmeyi yaptıktan sonra buraya gelerek görüşmeyi yapıyorlar. Eldivenlerini taktıktan sonra sosyal mesafeli Kurban Pazarlık Noktasında pazarlığını yapıyorlar. Güzel bir ortam oluşturduğumuzu düşünüyorum vatandaşlara. Onlar da mutlu, aldığımız tepkilerden görüyoruz bunu. Burada cam bölmeler var. Alıcı bir tarafa satıcı da bir tarafa geçiyor. Eldivenlerini de taktıktan sonra sosyal mesafe kuralına da dikkat ederek pazarlığı yapıyor" dedi.