YENİ MERKEZ CAMİMİZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

İlçemiz merkezinde bulunan eski camimizin kapasitesinin yetersiz kalması ve meydanımıza yeni tasarım oluşturulması açısından günümüz mimarisiyle şık bir şekilde tasarlanan “Yeni Merkez Camii” inşaatımıza dualar eşliğinde kurban keserek başladık.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Osman Türkyılmaz, “Yeni Merkez Camimiz yapıldıktan sonra güzel bir meydana sahip olacağız. İlçemize yapılan tüm hizmetler bizim için çok önemlidir. Camimizde önemli hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Buradan camimize destek vereceğimizin taahhüdünü veriyorum. Camimiz ilçemize çok yakışacak. Yeni Merkez Camimizin ilçemize ve tüm İslam alemine hayırlı olması dileğiyle. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kaymakamımız Sayın Fatih Yılmaz yeni görev yeri Menemen ilçesine gitmeden önce hayırlı bir açılışa geldiği için mutlu olduğunu belirterek, “Başta Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz olmak üzere bu güzel mabedin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir güzel cami Yahşihan Belediye Başkanımıza ve Siz değerli Yahşihanlılara nasip oldu. Ayasofya’nın ibadete açılmasının arifesinde böyle bir güzel caminin açılması bizim için çok iyi oldu. Ayasofya’yı kapatmakla ruhumuza kilit vurmuşlardı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu kilidi açtı. Aynı şekilde burada da bir ruhun temelini atıyoruz. Zamanlaması çok güzel oldu. Yahşihan Belediye Başkanı Sayın Osman Türkyılmaz çok güzel işler yapıyor. Onun kıymetini bilin. Yaptığı işleri takdir ediyorum. Allah camimizde bir an önce namaz kılmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.