BİLGİLENDİRME

5199 sayılı hayvanları koruma kanununda yapılan ve resmi gazetede yayınlanan değişiklik ile 14 ocak 2022 tarihine kadar yasaklı ırk köpek besleyen hayvan sahiplerinin köpeklerini kısırlaştırdıktan sonra il-ilçe tarım müdürlüklerine kaydettirmesi ve halkın yoğun olarak yaşadığı ortamlarda ağızlıksız ve tasmasız olarak gezdirmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde hayvanlara el konulup cezai işlem başlatılacaktır.
Son zamanlarda artan sokak köpeği saldırılarından dolayı ilçe genelinde sahipli-sahipsiz ayrımı yapılmaksızın sokakta başıboş gezen tüm köpekler toplanarak hayvan barınağımızda rehabilite edilecektir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına sahipli köpeklerin bağlanması ve dışarı bırakılmaması ilanen tüm ilçe halkımıza duyurulur.